Sidor

söndag 11 september 2011

Till Clary

Morotsmarmelad med citron, ingefära, vanilj och torkad aprikos

700 gram grovrivna morötter
200 g tärnade torkade aprikoser
2 tsk rivet skal och 0,5 dl pressad saft från citron
0,5 dl riven ingefära
1 vaniljstång
400 g socker
7 dl vatten
1 tsk citronsyra

1. Lägg morötterna, aprikoser, citronskal och -saft, ingefära, urskrapade frön från vaniljstången samt själva vaniljstången, socker och vatten i en gryta.
2. Koka i cirka en timme, tills morötterna är genomskinliga och aprikoserna mjuka. Häll i citronsyra och koka ytterligare fem minuter. Ta bort vaniljstången.
3. Häll upp marmeladen i nydiskade varma burkar, skruva på locket och vänd dem upp och ner.

Jag mixade även lite snabbt med mixerstaven eftersom att jag tyckte att morotsbitarna var både för grova och långa.

Inga kommentarer: