Sidor

fredag 24 december 2010

I år ska julen firas hemma hos oss och jag har fixat och donat med mat i dagarna tre. Det känns viktigt med ett vällagat julbord som gör gott för både kropp och själ. Jag är väldigt anti hel- och halvfabrikat och tycker att det är vansinne att trycka i sig och sina barn sånt skräp, men samtidigt är det lätt att säga för den som är hemma hela dagarna och har en sambo som kommer hem halv fem varje eftermiddag.

Till pojkarna har vi köpt varsitt litet paket och imorgon ska Milo lämna sina nappar till jultomten. Vi har pratat om det mycket så att han har fått möjlighet att förbereda sig. Jag hoppas att det kommer att gå bra och att han faktiskt är redo för det.

Har läst en massa bloggar där dom undertecknade bojkottar julen eftersom att man inte ska överkonsumera och stödja materialismen, men oh mon Dieu vilka hycklare dom är varenda en! Det är ju bara löjligt att i ena stunden trycka ner på andra när dom shoppar både kläder till sig själv, barnkläder, inredningsprylar, dyr och miljödum mat och what not i nästa. Om man sedan gör det till jul eller någon annan gång gör ju ingen skillnad. Det är smart att kasta sten i glashus. Eller hur var det nu egentligen?

Inga kommentarer: