Oftast så bakar jag franska chokladtårtor eftersom att det är tusen gånger godare, men nu hade vi ingen choklad hemma som jag ville offra till en tårta så det blev en kladdkaka av följande recept istället;
200 g smält smör (som fått svalna lite)
4 dl socker
2 dl kakao
en nypa salt
2½ dl vetemjöl
4 ägg
rätt mycket pepparkakskyddor (alltså kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika)
en skvätt sirap
+ vispad grädde till servering
Blanda i socker, kakao, pepparkakskryddor och salt i smöret, rör sedan i sirapen + ett ägg i taget och tillsätt vetemjölet. Grädda mitt i ugnen i 175 grader till önskad konsistens.
Kakan är mastig och ganska seg (=bra), vilket jag antar har att göra med att den innehåller mycket socker. Och visst är den söt, men definitivt inte så söt som man förväntar sig av den mängden socker och det beror förmodligen på att den innehåller ganska mycket kakao också.
Jag har tidigare bakat samma kaka, men med andra smaksättningar som vanilj, chili, apelsin och havssalt (dock ej kombination med varandra) och tycker att det är det absolut bästa kladdkakereceptet jag har provat på.
Nu blir det till att somna i soffan framför
5 kommentarer:
Måste prova!
Lät så gott, älskar pepparkakor =)
Kram
Jag gjorde också en pepparkakskladdkaka idag :D fast ett lite annorlunda recept :-)
Gaaah.. jag älskar som sagt pepparkaka! Detta ska jag testa!! =)
Vad använder du för kakao, 2 dl är ju rätt så mkt, så då måste man väl ha en god kakao?
Åh så gott de där lät! Måste testas! Kanske rent av som adventsfika i helgen :)
Skicka en kommentar